Bonensalade

Ingrediënten

  • 80 g rode bonen
  • 250 g prinsessenbonen
  • 2 preistengels
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • peterselie, basilicum en salie

Bereiding

  1. Kook de rode bonen met salie in driemaal hun volume aan water gaar, giet ze af en laat ze afkoelen. Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen. Neem dan 200g.
  2. Maak de prinsessenbonen schoon, was ze grondig en kook ze gaar. Giet de prinsessenbonen eveneens af en laat ze afkoelen
  3. Was de champignons, snij ze in plakjes en stoof ze gedurende 5 minuten in hun eigen vocht (geen extra water toevoegen). Laat ze uitlekken
  4. Pel en snipper de ui. Snij de gewassen prei in fijne ringetjes. Meng alles goed.
  5. Kruid het geheel met basilicum en gesnipperde peterselie
  6. Lekker met volkorenbrood en geraspte worteltjes