Honingkoekjes

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 100 g plantaardige margarine
  • 100 g zachte bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • enkele druppeltjes vanille-essence
  • een snuifje zout

Bereiding

  1. Neem een bakplaat en smeer ze in met vetstof. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Zeef de bloem en het zout op een bord en zet dit opzij
  3. Meng de margarine en de suiker in een mengkom met een houten lepel tot je een zachte massa krijgt
  4. Breek het ei in een kleine kom en voeg de vanille-essence toe. Meng het zachtjes. Voeg het ei beetje bij beetje bij het margarine-suikermengsel
  5. Doe er de honing bij
  6. Voeg tot slot de gezeefde bloem toe en maak er een zacht en stevig deeg van
  7. Maak balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Maak elk koekje zachtjes platter met je vinger
  8. Zet de bakplaat in het midden van de oven en laat de koekjes 12 minuten bakken