Kikkererwtenpuree

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwten
  • 1/2 kopje fijngesneden peterselie
  • 2 uien of 1 ui en 1 teentje knoflook
  • bonenkruid
  • salie
  • peper

Bereiding

  1. Kook de kikkererwten gaar in driemaal hun volume aan water, samen met wat peper en salie
  2. Giet de kikkererwten af en maak ze fijn
  3. Voeg de geraspte uien, de fijngesneden peterselie en het bonenkruid toe aan de puree (en eventueel de geperste knoflook)
  4. Dien op met volle rijst en seizoengroenten
Suggestie

In plaats van geraspte uien kan je ook enkele geraspte wortelen door de puree roeren. Combineer peulvruchtenschotels altijd met andere plantaardige eiwitbronnen zoals granen (brood, gierst, rijst of een andere graansoort) of geef als dessert een graanproduct zoals rijstpap, havermoutpap, muesli, cornflakes, ...

Peulvruchten gecombineerd met een melkproduct (bv. een melkdessert of een peulvruchtengerecht met kaas) zorgen ook voor een optimale eiwitcombinatie. Vanaf 1 jaar zijn gewone melkproducten immers toegelaten.

Het is belangrijk dat elke kindermaaltijd in een optimale eiwitcombinatie voorziet.