Kikkererwtenpuree met schorseneren en wortel

Ingrediënten

  • 1 eetlepel ongekookte kikkererwten
  • 2 à 3 eetlepels graanvlokken
  • 50 g schorseneren
  • 50 g wortel
  • 1 aardappel
  • 1 koffielepel plantaardige margarine of olie
  • salie en peper

Bereiding

  1. Week de kikkererwten 6 à 8 uur in driemaal hun volume aan water en kook ze 1,5 uur gaar in vers water, samen met wat peper en salie (of korter in een snelkookpan). Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen. Neem dan 70 g
  2. Maak de schorseneren schoon, schil de wortel en kook ze samen met de geschilde aardappel gaar in een beetje water. Giet alles af
  3. Snij de wortel, de aardappel en de schorseneren
  4. Roer de graanvlokken, de margarine/olie en eventueel wat kookvocht onder de gaargekookte kikkererwten