Knapperige kippenstaafjes

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel volle yoghurt
  • 1,5 kopje cornflakes
  • 5 eetlepels sesamzaadjes
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olie
  • 2 koffielepeltjes kerriepoeder

Bereiding

  1. Begin al vroeg met de voorbereiding van de kip. Zo kan de smaak van de saus goed intrekken. Snij de kipfilet in lange reepjes (1,5 op 6 cm) en doe ze in een kom
  2. Voeg er de ketjap, de yoghurt en het kerriepoeder bij. Schep alles goed door elkaar
  3. Sluit de kom goed af met aluminiumfolie en zet ze in de koelkast. Laat dit ongeveer 4 uur intrekken
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakplaat in met wat olie
  5. Doe de cornflakes in een kom en verkruimel ze. Doe het sesamzaad en de kaas erbij. Schep alles goed door elkaar
  6. Haal de kip uit de koelkast en giet het vocht in een kom
  7. Breek het ei boven de kom en roer dat door de kip
  8. Rol telkens een stukje kip door het cornflakesmengsel
  9. Leg de stukjes kip iets uit elkaar op de bakplaat
  10. Druppel een klein beetje olie op elk stukje kip
  11. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de staafjes in ongeveer 20 minuten goudbruin
  12. Schep de kippenstaafjes op een schaal.
Suggestie

Serveer met rijst of aardappelen en een rauwkostsalade.