Lam met couscous, pompoen en prei

Ingrediënten

  • 50 g pompoen
  • 50 g prei
  • 25 g ongekookte couscous
  • 20 g lamsvlees
  • 1 koffielepel plantaardige margarine of olie

Bereiding

  1. Schil de pompoen en verwijder de pitten
  2. Kook hem 15 minuten zacht in een klein beetje water en kook het vlees mee
  3. Verwijder de groene delen en de uiteinden van de prei en snij hem in de lengte door. Was de prei goed tot er geen zand meer in zit en snij fijn. Kook de prei in water gaar
  4. Bereid de couscous (zie basisbereiding couscous)
  5. Giet alles af
  6. Maal het lamsvlees fijn met een vleesmolentje of pureer het mee met de pompoen, de prei en de couscous
  7. Voeg de margarine/olie en eventueel wat kookvocht toe.
Suggestie

Neem eens courgette in plaats van pompoen.