Linzenpuree met prei en courgette

Ingrediënten

  • 1 à 2 eetlepels gare linzen
  • 2 à 3 eetlepels graanvlokken
  • 50 g prei
  • 50 g courgette
  • 1 aardappel
  • 1 koffielepel plantaardige margarine of olie

Bereiding

  1. Week de linzen in driemaal hun volume aan water en kook ze gaar. Afhankelijk van de soort linzen kan dat 20 tot 45 minuten zijn (of korter in een snelkookpan)
  2. Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen
  3. Verwijder de groene delen en de uiteinden van de prei en snij hem in de lengte door. Was de prei goed tot er geen zand meer in zit en snij fijn
  4. Schil de courgette en de aardappel
  5. Kook alles samen gaar in een weinig kokend water
  6. Pureer de aardappel en de groenten samen met de gaargekookte linzen.
  7. Voeg er de graanvlokken, de margarine/olie en eventueel wat kookvocht aan toe