Paprikasoep

Ingrediënten

  • 3 gele paprika’s
  • 2 sjalotjes
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 100 ml volle melk
  • 900 ml zelfbereide kippenbouillon
  • 45 g plantaardige margarine

Bereiding

  1. Was de paprika’s en schil ze met een dunschiller. Verwijder de stelen en de zaden en snij het vruchtvlees in blokjes
  2. Maak de sjalotjes proper en snij ze fijn
  3. Verhit de margarine in een pan en bak de sjalotjes en de paprika ongeveer 8 minuten op een zacht vuurtje. Bak de bloem ongeveer 2 minuten zachtjes mee. Voeg 300 ml bouillon toe 
  4. Breng het mengsel al roerend aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes stoven 
  5. Pureer het mengsel met een staafmixer
  6. Roer er de overige 600 ml bouillon en de volle melk doorheen
  7. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat ze nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken