Pompoensoep met peterselie

Ingrediënten

  • 750 g pompoen
  • 4 sjalotten
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels margarine of olie
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 koffielepels milde kerriepoeder
  • 3 eetlepels fijn gesneden peterselie
  • 1 l water

Bereiding

  1. Maak de sjalotten schoon en versnipper ze
  2. Verhit de margarine/olie in een pan en fruit de sjalotjes ongeveer 3 minuten op een zacht vuurtje. Bak het kerriepoeder 2 minuten zachtjes mee
  3. Was de pompoen, verwijder de pitten en de schil. Snij de pompoen in stukjes en voeg ze met 1 l water, het laurierblad en de ketjap toe aan de sjalotten
  4. Laat de soep afgedekt 15 à 20 minuten zachtjes koken
  5. Verwijder het laurierblad en mix de soep
  6. Roer de peterselie erdoor