Rijstsalade

Ingrediënten

  • 1 kop volle rijst
  • 1 verse maïskolf (of eventueel 125 g maïs uit blik)
  • 1/4 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 wortelen
  • 150 g verse doperwten (of eventueel uit blik)
  • 200 g gekookte ham
  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • peterselie en bieslook
  • paprikapoeder

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar
  2. Verwijder de schutblaren en draden van de maïskolf. Kook de kolf 10 à 20 minuten in weinig water gaar. Haal de maïskolf eruit en snij er de korrels af
  3. Verwijder de peulen van de doperwten, was de erwten en kook ze gaar (dit kan eventueel samen met de maïskolf)
  4. Maak alle andere groenten schoon, was ze en snij ze in blokjes
  5. Snij ook de ham in blokjes
  6. Meng alle ingrediënten goed. Kruid naar eigen smaak
Suggestie

In plaats van de ham kan je 200 g gekookte visfilet (bv. tonijn), 200 g garnalen, 200 g gare peulvruchten (linzen, rode of bruine bonen, ... ) of 200 g kaas gebruiken.

Gebruik je maïs en doperwtjes uit blik, dan kan je deze rijstsalade in 15 minuten bereiden.