Rode bietensoep met zure room

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bieten in blokjes
  • 1/2 raap in plakjes
  • 1/2 prei in ringen
  • 2 grof gesneden uien
  • 2 eieren
  • 850 ml zelfbereide rundvleesbouillon
  • 1 tot 2 eetlepels citroensap
  • 150 ml zure room
  • 25 g plantaardige margarine of olie
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels fijngeknipte dille of bieslook

Bereiding

  1. Kook de eieren 10 minuten en koel ze af onder koud water. Pel de eieren, hak ze fijn en hou ze apart voor de garnering
  2. Verhit de margarine/olie in een pan en bak de ui zachtjes
  3. Voeg de raapplakjes, de prei en de bieten toe en bak ze mee
  4. Schenk er de bouillon bij en voeg het laurierblad toe. Laat de soep afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes koken
  5. Verwijder het laurierblad en pureer de soep
  6. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze op smaak met het citroensap
  7. Neem de pan van het vuur en klop de helft van de zure room door de soep
  8. Verdeel de soep over de borden en strooi er de dille en het fijngehakte ei over. Schep in elk bord wat zure room