Sojabonen met selder-wortelpuree

Ingrediënten

  • 20 g sojabonen
  • 1 aardappel
  • 50 g bleekselder
  • 50 g wortelen gewassen
  • fijngesnipperde peterselie
  • 1 koffielepel margarine of olie

Bereiding

  1. Week de sojabonen 12 à 18 uur in driemaal hun volume aan water
  2. Kook ze daarna 3 uur in vers water
  3. Was en schil de aardappel. Was de wortelen en de selder grondig
  4. Schil de wortelen en snij de bleekselder zodat er zo weinig mogelijk ‘draden’ meer in zijn
  5. Kook de wortelen, selder samen met de aardappel in een bodempje water gaar. Giet alles af
  6. Plet de aardappel en de groenten samen met de gaargekookte sojabonen
  7. Meng er fijngesnipperde peterselie onder
  8. Voeg er de margarine/olie en eventueel wat kookvocht aan toe.
Wist je dat?

Sojabonen bevatten ongeveer 40% eiwitten en kunnen dus vlees vervangen. Je maakt ze klaar zoals andere peulvruchten.

Je kan ook peulvruchten uit glas of blik gebruiken. Let wel op het zoutgehalte. Spoel peulvruchten uit blik af om zoveel mogelijk zout te verwijderen. Neem voor dit recept dan 1 à 2 eetlepels.