Sojakoekjes voor bij salade

Ingrediënten

  • 100 g sojabonen
  • 1 ei
  • 8 sjalotten of 1 grote ui
  • 3 eetlepels tarwemeel
  • olie
  • kruiden naar eigen smaak (tijm, bonenkruid, laurier, peterselie)

Bereiding

  1. Laat de sojabonen vooraf 24 uur weken. Giet het weekwater weg
  2. Fruit de sjalotten of de ui met wat tijm in een beetje olie
  3. Voeg ze bij de sojabonen en kook ze in driemaal hun volume aan water gaar, samen met een blaadje laurier en bonenkruid (ongeveer 1 uur in de snelkookpan)
  4. Giet, als de sojabonen gaar zijn, het kookvocht af en mix het geheel tot puree
  5. Meng het hele ei, het tarwemeel en de fijn gehakte peterselie onder de puree
  6. Bak in een hete pan met een weinig olie de kleine koekjes (telkens 1 eetlepel van het deeg) 5 minuten aan elke kant mooi bruin
Suggestie

Deze sojakoekjes zijn lekker met een rauwkostsalade van seizoengroenten en een tuinkruidensaus.