Speculaasfiguurtjes

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 125 g bruine suiker
  • 150 g zachte plantaardige margarine
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels water
  • 1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden

Versiering

  • nootjes
  • rozijnen
  • sesamzaadjes, ...

Bereiding

  1. Klop de margarine, de suiker, de eierdooier, het water en de kruiden goed door elkaar met een klopper
  2. Kneed met je handen de bloem door het mengsel
  3. Laat het deeg 24 uur rusten op een koele plaats. Kneed opnieuw
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en steek er met vormpjes figuurtjes uit
  5. Leg de figuurtjes op een met olie of margarine besmeerde bakplaat (of op bakpapier)
  6. Versier de figuurtjes zoals je zelf wil
  7. Bak ze in een voorverwarmde oven (180 °C) in het midden van de oven in 15 à 20 minuten gaar