Tonijnpaté

Ingrediënten

  • 125 ml volle melk
  • 1 laurierblad
  • 25 g bloem
  • 200 g tonijn uit blik in eigen nat (of versgekookte tonijn)
  • sap van een halve citroen
  • 65 g plantaardige margarine
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Maak deze paté op basis van een klassieke bechamelsaus
  2. Kook een laurierblaadje mee met de melk en haal het eruit voordat je de roux toevoegt
  3. Open het tonijnblikje, giet het af. Plet de tonijn in een kom
  4. Voeg de saus erbij, kruid met peper en citroensap
  5. Roer goed tot je een gladde pap krijgt. Giet de pap in een kleine schaal
  6. Smelt de rest van de margarine en laat ze over de pap lopen
  7. Laat de paté afkoelen en zet hem daarna in de koelkast
Suggestie

Serveer de tonijnpaté met toast en rauwkost en is ook lekker als pitavulling.