Vispasteitje

Ingrediënten

  • 500 g bladerdeeg
  • 400 g gedroogde kabeljauwfilet
  • 1 eigeel
  • een paar eetlepels bechamelsaus
  • 200 ml verse room 3
  • 0 g plantaardige margarine e
  • en mespuntje nootmuskaat
  • peper

Bereiding

  1. Leg de kabeljauw 1 uur in koud water om het zout uit de vis te laten trekken. Vervang het water een paar keer
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C
  3. Snij uit een laag bladerdeeg van 1,5 cm dik een cirkel (met behulp van een bord) van ongeveer 20 cm diameter
  4. Klop de eierdooier los met een beetje water en bestrijk het deeg ermee. Geef in het midden van het deeg het dekseltje aan, maar beschadig het deeg niet. Leg het deeg op een vochtige bakplaat en zet het (als de vis een uur geweekt heeft) 25 à 30 minuten in de oven, tot het deeg bol gerezen is en goudbruin kleurt
  5. Kook ondertussen de kabeljauw 8 minuten zacht in vers water. Laat de kabeljauw uitlekken, verwijder de graten en fileer hem
  6. Maak de bechamelsaus en roer er beetje bij beetje de room door
  7. Haal de pan van het vuur, meng de vis, de boter en de nootmuskaat erdoor. Voeg peper toe naar smaak
  8. Neem het deeg uit de oven. Maak het dekseltje voorzichtig los en verwijder het zachte deeg aan de binnenkant
  9. Giet de visvulling in het pasteitje zodra dat uit de oven komt. Leg het dekseltje erop en serveer onmiddellijk