Yoghurtpudding

Ingrediënten

  • 1/2 l volle yoghurt
  • 5 tot 6 blaadjes gelatine
  • 1/2 citroen
  • 30 tot 45 g suiker

Bereiding

  1. Week de gelatine in ruim koud water
  2. Was de halve citroen en rasp een deel van de schil (ongeveer 1/4 koffielepel)
  3. Pers er vervolgens het sap uit
  4. Knijp de geweekte gelatine uit en los ze op in enkele eetlepels heet water. Voeg hierbij de suiker en het citroensap
  5. Schenk de koude yoghurt bij het gelatinemengsel en roer er de geraspte citroenschil onder 
  6. Olie een puddingvorm of individuele kleine vormpjes in en breng het mengsel erin over
  7. Laat het stijf worden op een koele plaats (bv. 1 tot 2 uur in de koelkast)
  8. Wanneer de pudding stevig genoeg is, kan hij ontvormd worden
  9. Versier eventueel met stukjes fruit