Fruitmoes meerdere soorten

Je kan in je fruitpap ook meerdere soorten fruit verwerken. Ontdek hoe je appel-mandarijnmoes, pruim-peermoes, nectarine-perzikmoes of mango-perzikmoes maakt.

Appel-mandarijnmoes

  1. Was en schil een rijpe appel, verwijder het klokhuis en rasp de appel
  2. Verwijder de schil en de pelletjes van een mandarijn en rasp een paar schijfjes vruchtvlees
  3. Voeg beide fijngemaakte fruitsoorten samen en roer alles tot een glad mengsel

Pruim-peermoes

  1. Was en schil een rijpe peer en verwijder het klokhuis
  2. Rasp 1/3 of 1/2 van de peer
  3. Schil de rijpe pruim, verwijder de pit en rasp het vruchtvlees
  4. Meng alles samen tot een gladde moes
Wist je dat?

Vruchtenpap kan worden gemaakt op basis van een mengeling van de toegelaten fruitsoorten: mango-banaan, appel-peer, banaan-perzik, appel-banaan, mango-kiwi-banaan, pruim-banaan, mango-meloen, appel-pruim, banaan-sinaasappel, appel-sinaasappel, appel-mango, kiwi-peer, kiwi-appel, peer-banaan …

Nectarine-perzikmoes

  1. Ontdoe de rijpe vruchten van hun schil en pit
  2. Rasp 1/2 nectarine en 1/2 perzik en meng alles samen tot een glad papje

Kiwi-banaanmoes

  1. Plet 1/3 of 1/2 rijpe banaan en 1/2 rijpe geschilde kiwi met een vork
  2. Roer alles samen tot een glad mengsel

Mango-perzikmoes

  1. Schil een rijpe mango, verwijder de pit en rasp 1/3 van het vruchtvlees
  2. Schil een rijpe perzik en verwijder de pit
  3. Rasp 1/2 van deze perzik. Meng beide vruchten tot een gladde moes