Voordelen van kinderopvang

Ouders zoeken vooral kinderopvang wanneer ze gaan werken of solliciteren. Je kind is ook welkom als je een opleiding volgt of niet werkt. Kwaliteitsvolle kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van je kind en zijn sociale vaardigheden.

Ga snel naar

  Sociale vaardigheden

  spelen in de opvang

  Je kind ontmoet er andere kinderen en volwassenen, ontdekt verschillen en hoe er mee om te gaan. Je kind leert stilaan rekening houden met anderen: wachten, delen, ruzies oplossen, ... Een boeiende plek om vriendjes te maken!

  Ik vind het sociaal-emotionele ook belangrijk. Je kind leert er om met andere kindjes/mensen om te gaan. Ze worden veel zelfstandiger, ze maken er soms ook eens een knutselwerkje... kortom ze worden echt wel klaargestoomd voor het onthaalklasje of eerste kleuterklas.

  Mama Yasmien

  quote-mark

  Ontwikkelingskansen

  opvang spelen

  De kinderbegeleiders stimuleren je kind om zich al spelend te ontwikkelen. Er wordt geknutseld, gezongen, gedanst en buiten geravot. Je kind wordt stilaan zelfstandiger en leert bv. op het potje gaan, handen wassen of zich aankleden. 

  Spreek je thuis een andere taal, dan komt je kind spontaan in contact met  Nederlands. De overstap naar de kleuterklas gaat dus te beter.

  Contacten met ouders

  ouders

  In de kinderopvang ontmoet je andere ouders, tijdens activiteiten of bij het brengen en halen van je kind. Je kan er ook je ervaringen delen met de kinderbegeleiders of hen advies vragen.

  Als ouder vind ik het ook fijn om een beetje een ‘klankbord’ te hebben. Je kan bij sommige kleine problemen raad vragen in de opvang. Zij hebben ervaring met verschillende kinderen en hun raad is vaak nuttig!’Spreek je thuis een andere taal, dan komt je kind spontaan in contact met Nederlands. De overstap naar de kleuterklas gaat dus te beter.

  Papa Lander

  quote-mark
  Link naar video: Een dag in de kinderopvang
  Een dag in de kinderopvang
  Link naar video: Kind en Gezin: Welbevinden van kinderen
  Kind en Gezin: Welbevinden van kinderen
  Link naar video: Kind en Gezin: Betrokkenheid van kinderen
  Kind en Gezin: Betrokkenheid van kinderen