Pindakaas

Wist je dat?

Geef geen hele noten tot je kindje 4 jaar is, kinderen kunnen zich verslikken.

Preventie pinda-allergie

Voeg minstens 1 keer per week een koffielepel pindakaas toe aan de groente-of fruitpap . Zo verklein je de kans op een pinda-allergie. Maak er een gewoonte van. Kies voor 100% pindakaas. Dat betekent geen zout, suiker en extra vet toevoegen én zonder stukjes. Eet je kind al boterhammen? Gebruik dan pindakaas ook als beleg. 

Ingrediënten

  • 125 g pinda’s (geroosterd of gebakken maar ongezouten)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

  1. Zijn de pinda's nog niet geroosterd of gebakken:
    • Verhit olie in een wok of pan
    • Rooster de noten in 1 à 2 minuten lichtbruin
  2. Pureer de pinda's met de hakmolen of blend ze heel fijn tot een smeuïge massa. In het begin blijft het korrelig, maar na een paar minuten komt de olie vrij en verandert het in een smeuïge pasta.
Wist je dat?

Naast pindakaas kan je ook notenpasta van een notenmengeling geven. Kies dan ook voor 100% pasta zonder toevoegingen en zonder stukjes. Blijf wel pindakaas geven. Andere notenpasta vervangt de pindakaas niet.