“Mijn kraamverzorgende heeft me zelfs al laten slapen na een zware nacht, ondertussen gaf zij Lucas een badje. Zalig.”

Je ouders, je broer, je beste vriendin, een tante, je tienerbuurmeisje, je flexibele onthaalouder, je kraamhulp, het oudergroepje dat samen opvang regelt tijdens de vakantie of jouw poetshulp. Bouw een netwerk op van mensen waarop je kan rekenen. Opvoeden doe je nooit alleen. Evelien vertelt over haar kraamverzorgende.

Evelien: “Lucas is nu 8 weken en tot hij 10 weken is, komt Eva, onze kraamverzorgende. Ook bij Paulien(1,5 jaar) kwam ze langs. Ik was zo tevreden dat ik gevraagd heb of zij opnieuw mocht komen.

Als alleenstaande mama sta ik er sowieso alleen voor. Maar ik zou een kraamverzorgende aan iedereen aanraden. Bijna alle partners moeten na enkele dagen terug gaan werken. En dan sta je er de hele dag alleen voor.

Je geeft als mama alle aandacht aan je kindje en het huishouden hangt dan als een donkere wolk boven je hoofd. Dankzij Eva hoef ik me daarover zoveel minder zorgen te maken.

mama Evelien

quote-mark

Evelien: Je geeft als mama alle aandacht aan je kindje en het huishouden hangt dan als een donkere wolk boven je hoofd. Dankzij Eva hoef ik me daarover zoveel minder zorgen te maken. Ze ruimt op, plooit de was, maakt soep of een pot spaghetti. Ze let op Lucas als ik Paulien naar de opvang breng of als ik eens een lange douche wil nemen. Ze laat me bijslapen na een zware nacht, terwijl zij Lucas een badje geeft. Zalig. En ze heeft me zelfs geholpen met mijn doopsuiker, want die was nog niet klaar omdat ik te vroeg bevallen ben.

Om maar te zeggen: kraamverzorgenden kunnen écht alles. En het kost je bijna niets, want een groot deel wordt terugbetaald. Ik snap niet waarom je het niet zou doen eigenlijk.” (lacht)