Wat een gedoe! Hoe doe je dat?

Toegegeven! Het is een heel gedoe... Zonnecrème in de zomer en petjes die je overal terugvindt, behalve op het hoofdje van je peuter … In de winter dikke jassen, mutsen en handschoenen, … net op het moment dat je kind is 'ingepakt', moet die toch wel pipi doen! Met een aantal kleine praktische ingrepen kan je ervoor zorgen dat buiten spelen even vanzelfsprekend wordt als binnen spelen.

Ga snel naar

  Hoe zorg je voor een buitenspeelparadijs?

  Wat je binnen doet, kan je ook buiten doen: met je blote billen op het potje in de buitenlucht, alweer een ervaring rijker!

  Als je alle dagen buiten gaat, dan leert je kindje snel hoe het zijn jasje zelf aandoet. Dat maakt deel uit van het buiten-speel-ritueel. Jijzelf hebt na verloop van tijd ook de routine te pakken. Die verzorgingstas en alles wat je misschien kan nodig hebben, staat altijd klaar.

  Niet elke stadstuin is een natuurlijk speelparadijs. Kleine ingrepen kunnen de speelwaarde van je tuin wel vergroten. Dat hoeft niet veel te kosten. In de natuur vind je spelmateriaal dat geen enkele speelgoedcatalogus in de aanbieding heeft, gratis en voor niks. Je hoeft niet te investeren in dure speeltoestellen, maar ga creatief aan de slag met wat voorhanden is. 

  Is je tuintje uitgespeeld, ga dan op pad. In je buurt vind je misschien speelplekjes die je nog niet had opgemerkt, waar er wel voldoende plaats is om te ravotten.

  Speeltips

  Ga blaadjes harken in het park en strooi ze uit op je boomloze koertje. Speelpret verzekerd!

  Maak een heuse 'voelmuur'. Tip! Surf op internet naar: 'sensory wall outdoor'.

  Buitenspeelinspiratie

  Buiten spelen? Pinteressant!

  Op zoek naar ideeën om buiten spelen in de kinderopvang of thuis nog plezanter te maken? Op Pinterest vind je een schat aan buitenspeelinspiratie.

  Welk speelmateriaal mag niet ontbreken in je buitenruimte?

  Amke en Bart, bezielers van Speelmakers
  Een speelsere wereld voor elk kind

  Als speelconsulenten geven de Speelmakers vorming, begeleiding en advies aan iedereen die kinderen meer speelkansen wil bieden. Speelmakers selecteerde 8 materialen voor extra speelplezierMét oog voor uitdaging, avontuur en uiteraard buiten spelen.

  Materiaal voor speelplezier