Toegankelijkheidsverklaring

Kind en Gezin, Opgroeien levert inspanningen om de toegankelijkheid van deze site voor alle internetgebruikers voortdurend te verbeteren. Kindengezin.be werd gepubliceerd op 1 juli 2021.

Ga snel naar

  De website van Kind en Gezin is voor iedereen toegankelijk, ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, en voor mensen met een auditieve of motorische handicap. Kind en Gezin stelt een aantal brochures ook ter beschikking in andere talen voor nieuwkomers die nog onvoldoende kennis van het Nederlands hebben.

  Kwaliteitslabel

  ​​​​​Wij streven naar het Web Content Accessibility Guidelines (WCAG), versie 2.1 niveau AA voor toegankelijke websites. Dit strenge niveau benadrukt de inspanningen die we leveren om onze informatie voor alle doelgroepen digitaal toegankelijk te maken.

  Navigatie 

  De broodkruimelnavigatie bovenaan elke pagina toont je de plaats van de pagina in de structuur van de website.

  Links

  Alle links zijn in paars onderstreept weergegeven. Het onderscheid met de andere informatie op de pagina is hierdoor duidelijk.
  Interne links worden nooit in een nieuw venster geopend.
  Browservreemde bestanden openen dan weer wel in een nieuw venster, links naar dergelijke bestanden worden voorafgegaan door een icoontje dat het bestandstype aanduidt.

  Afbeeldingen

  Afbeeldingen zijn voorzien van een alt-attribuut dat de inhoud beschrijft. Deze korte beschrijving van de afbeelding voor schermlezers wordt getoond als de afbeelding niet beschikbaar is.

  Letters vergroten

  Vind je het lettertype op de site te klein om vlot te lezen? Dan kan je het eenvoudig vergroten via de ingebouwde functie van je browser.

  Contact

  Als je problemen ondervind met het gebruiken van deze website, contacteer ons met je opmerkingen